Monica Antonsson Kluckida

Kluckida - bloggen publicerades först av den kända journalisten Monica Antonsson från Vallentuna där hon är en känd kulturpersonlighet. Hon är också känd för sina bloggar om Vallentuna som t.ex Vallentunabloggen, Vallentunabor, Skrönor om Vallentuna och Magiska möten med Vallentunabor. Men även historien om Vallentunarevyn.

Vad som är mindre känt är att Monica Antonsson är den journalist som startade trenden med "Kluckida-bloggar". Yakida har lyckats med att avslöja två av Monica Antonssons Kluckida bloggar. Detta är en ny forma av näthat som inte skådats tidigare och som har unika egenskaper. 

För att kunna vara en kluckida blogg krävs att 

  • den utförs anonymt

  • har som uppgift att skada

  • används som medel för utpressning och 

  • ska kunna användas i framtiden

Detta är en restprodukt av Monica Antonssons Kluckida"-blogg som jag nu har tagit över efter att blogger tog tillbaka bloggen i december 2020.

I domstolshandlingar framkommer att syftet med bloggen var att tillfoga "skada". Bloggen var enligt dem som sett bloggen en av de värsta hatbloggarna som skapats på Internet.

I Monica Antonssons blogg hängdes oskyldiga personer ut som bland annat kriminella, mördare och med falska anklagelser om barnpornografi och sexuellt ofredande mot barn. Till och med familjers barn och döda människor hängdes ut och skändades. 

Till och med uppgifter om utpressning och hot om att spränga flygplan fanns med.

Sedan år 2011 ska den ha funnits på bland annat nedanstående platser som du ser i dess besöksräknare som Monica Antonsson inte plockade bort.

Monica Antonsson blev känd i media för sin bok "Mia - Sanningen om Gömda" och att hennes anonyma källa avslöjades i samband med lanseringen av Monicas bok..

https://www.expressen.se/nyheter/blogg-avslojar-mias-riktiga-identitet/

och efterspelet när Justitiekanslern fick en anmälan om att Monica Antonsson brutit källskyddet.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P3g73e/gomda-mia-jk-anmaler-forfattare

Därefter några dagar senare kritiserade Monica Antonsson författaren Liza Marklund i tidningen Expressen och påstod..."Man får inte ljuga".

https://www.expressen.se/noje/antonsson-man-far-inte-ljuga/

Och hela historien börjar med VALLENTUNAREVYN

Ser du Monicas gamla blogg igen eller har frågor om den eller vill ha kopia kan du maila mig, 

John Johansson

Yakida@telia.com





Populära inlägg i den här bloggen